maanantai 31. lokakuuta 2011

P*skis #114

P*skiksessa paskarrellaan ei perinteisiä kortteja.

Olin viime lauantaina Askartelu Pirtti tapahtumassa. Aamulla vielä käsittelin ja tulostelin kuvia, että on mitä skräpätä. No, on ne kuvat tallessa, tulostettuina edelleen, mutta tapahtumassa en edes keriinny kaivaa esiin skräppäyskamoja! Ohhoh.

Mä oon ehkä maailman surkein hahmottamaan kirjallisia taitteluohjeita, joten meinas iskeä tenkkapoo haasteen kanssa! Mutta sain kädestä pitäen opetusta erilaisiin korttiin, yes! Kiitti ope!

Tapahtumassa tein 5 tuumaisen vaaleansinisen kortin, jota aloin lauantain-iltana klo 22 jälkeen kotona koristelemaan. Harmi vain, ettei ope ollu enää paikalla (tai tässä tapauksessa ehkä hyvä, olisi saattanu muutama käämi palaa...) tulos oli ihan karmaiseva! Jossain kohtaa kortti oli kääntyny väärinpäin... Eipä tullu siitä annettavaa korttia, mutta hyvä malli seuraavia kertoja varten, älä tee näin.

Sain kuitenkin aikaiseksi uuden kortin (yes, osasin ku otin vanhasta mallia...) ja tämä on matkalla eräälle pienelle miehelle.

Pahoittelen huonoja kuvia sekä sormia kuvissa. Meinas mennä kuvaajan hermot lopullisesti, ku kortti ei pysyny aloillaan... Joten tällä kertaa sekä vinoon, että...

Kiitos vielä kaikille seurasta lauantaina, oli ihan huippua!

sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Lauran korttihaaste #6.

Lauran vetämässä haasteessa oli tällä viikolla aiheena kolme.

Tässä koristerykelmässä on kolme puolihelmeä.


Leiskassa on yhteensä kolme valokuvaa. Sekä kolmea eri kuviopaperia. Sekä kolmella eri tavalla käsitelty paperinreunoja. Yksi jätetty suoraksi, harmaa revitty ja käsitelty musteella  sekä journaling lappu ressattu.


Tarinointi on kolmella jaollinen (siis sanat).


Ja tässä valmis sivu.

lauantai 29. lokakuuta 2011

Etsintäkuulutuksesta, vielä.

Nyt on Askartelu Pirtti onnellisesti ohi (ja vielä iltatyöt hoidettuna!), kiitos järjestäjille ja huipulle seuralle!

Erityisen suuri kiitos jokaiselle, joka on lahjoittanut meidän minialbumi projektiin tavaraa!!! Ihan mieletön määrä tavaraa, joista varmasti saadaan kasattua yli 20 albumia!!!

Kiitos jokaiselle joka toin niitä Pirtille ja jokaiselle joka lähetti minulle kotiin! Oon todella yllättynyt siitä määrästä joka yhteisvoimin saatiin kasaan! Ihan mahtavaa!!!

Yritän prjojektin edestessä ottaa muutamia kuvia teille näytille, mutta ymmärtänette, etten voi kuvata lapsia enkä heidän kuviaa. No, täytyy olla luova ja keksiä uusia kuvakulmia :P

Mutta viälä kerran K I I T O S!!!!

Nyt tämä flikka lähtöö nukkumaha! Öitä! Tai huamenta. Koska nyt tätä luetkaan :)

keskiviikko 26. lokakuuta 2011

182: Katukuva

Inspis Fotossa kehotettiin kuvaamaan katukuvia - nyt samoja kuvia voi hyödyntää skräppäyshaasteessa. Katukuva voi olla perinteinen, kuvainnollinen tai jotakin siltä väliltä. Taltioi työhön oma kotikatu tai naapurikaupungin ruuhkahuippu!

Vaikkain Inspikessä oli kivasti ajateltu, Inspis fotossa oli viime viikolla aiheena kuvata katukuva. Jonka kyllä kuvasinkin. Tällä viikolla Inspiksesn skräppäyshaaste kuului näin: katukuva. Kiva, että voi hyödyntää näitä otettuja kuvia! Tosin mä päädyin kyllä ihan muuhun kuvaan...

Taas kokeilin pearl makeria, eihän sitä voi oppia käyttämään ellei käytä, vai? Nyt tuli ainakin isompia, saas nähärä miltä ne näyttää kuiviessaan...


Viime viikolla siivosin skräppäyskamojani ja järjestelin niitä. "Löysin" (tiesin kyllä niiden olemassaolosta) ja päätin vihdoin ottaa ne käyttöön. Jäljellä oli joitain kirjaimia, aat tietenkin loppu ja liimapinta ihan kuraa... No, liimalla vain. K:t on i+ puolikas x, o=Q, eka t on 7 ja piste, a=4.


Syyskuun stadi skräpin jälkeen kaivelin esiin muutamat siirtokuvat, jotka omistan. Innostuin niin Riikan sivusta. Nyt niistä kuvista löytyikin oiva koriste tähän sivuun! Laput on tulostettu netistä.


Ja tässä lopputulos. Karttakuvat on siis napattu googlen karttapalvelusta. Tein picasan kollaasiohjelmalla (siis juuri sillä, minkä vannoin olevan liian vaikea käyttää...) tuon karttakuvan ja leikkasin muotoon. Tuo paperi meinas olla vikatikki viimesimmässä tilauksessani, mutta se näyttääkin sopivan tähän ihan kivasti.


Tästä tulikin näemmä aika yksinkertainen. Tarvisko tämä sun mielestä vielä jotain?

tiistai 25. lokakuuta 2011

065: Käsilaukun sisältö

Käännä laukkusi ylösalaisin ja tallenna kuvaan ihan kaikki mitä laukusta löydät. Jos tämä tuntuu liian hurjalta ja paljastavalta, suuntaa kamera varovasti laukun sisään.

Tää o ehdottomasti yks hauskoimmista fotohaasteista, eikä vähiten siksi että (ainakin mun) sisäinen kyylä saa ravintoa ihan kuin itsestään! ;)


Myönnettäköön, että en oo näitä kaikkia kuskannu koko päivää mukana, mutta kaupassa muhun iskee piheys muovipussien kohdalla (ja myöskin ekologisuus...). Niin ja mainittakoon vielä, että toi on se Marimekon pienempi laukku...

maanantai 24. lokakuuta 2011

P*skis #113

P*skiksessa täytyy käyttää pinkkiä ja keltaista!!! Hauskaa, tässä taannoin bongasin tämän väriyhdistelmän Lauranan blogista ja ajattelin käyttää yhdistelmää skräppäyksessä! No nyt sain aikaaseksi, kiitos P*skiksen!

Tässä taannoin tulostelin ilmaisia journalinlappusia täältä, yksi herkku pääsi mukaan. Ja tuota ihanaa dymonauhaa kans!!

Mä rakastan haaraniittejä! Niitä on pakko olla varastossa ja onneksi on, niin raaskii käyttääkin! ;)


Kirjaimet on stanssattu softiksesta (se se sana oli jota viimeksi hain :P) ja stanssi lainattu elinarskulta, kiitti!

Ja lopputulos! On keltaista ja on pinkkiä! Tehosteena vähän muutakin... Kuviopaperi ei oo varsinainen kuviopaperi. Se on mun (synttäri)lahjaksi saamasta pussukasta toinen kylki! Oli pakko ikuistaa se, oli niin syötävän suloinen!


Jos oot tulossa Askartelu Pirttiin Kangasalle (tai sun kaveris on) ja sun kaapit pursuaa ylimääräisistä kamoista, kurkkaa tänne! :)

torstai 20. lokakuuta 2011

181: Kimallus

Nyt säihkyy! Käytä hileitä ja kimalteita runsaalla kädellä. Laita sivu säihkymään ja timantit tuikkimaan!

Kiitos tästä haasteesta, vihdoin sain aikaiseksi aloittaa minialbumi projektin! 


Haasteessa pyydettiin käyttämään kimallusta, ja sitä tästä löytyykin vaikkei kuviin saakka näy. Jonnekkin mieleni sopukoihin on jääny tämä Pia K:n sivu. Miten ihanasti siinä on käytetty gessoa jne...

Taannoin sain hankittua ittellenikin gessoa ja tähän päätin sitä kokeilla. Toki "hieman" pienemmällä volyymilla ku Pia.


Päätin taas kokeilla tehdä pearl makerilla helmiä, ei ihan niin kraaterimaisia kuin ennen... Mutta kyllä kaupasta ostetut näyttää paremmalle!


Kirjaimet on stanssattu (kiitti elinarsku lainasta!!!) foamista (miksikäs sitä ny sanotahankaa...), päälle vedin vähän gessoa ja kimalleliimaa. Myös tuo nimen alla oleva "pala" on stanssattu elinarskun stanssilla ja päällystetty jämätapetin palalla (joka tietenkin kimaltelee).


Tässä siis albumin etukannet, vielä ei oo reikiä lävistetty...


Kannessa on myös vaaleanpunaista tarlatania, pitsiä, haaraniittejä jne. Tää kimaltaa niin upeasti!!!! Halusin tehdä tästä jotain hienoa! Toivottavasti äiti ei käy täällä, sillä tästä on tulossa 50v lahja joulukuulle...

Hurjan paljon kiitoksia onnitteluista! Toivottavasti osaan ammentaa edes joitain ideoita muille jaettavaksi!

064: Katukuva

Tallenna kuviin oma pihatie, mummolan muistorikas katu tai muu merkityksellinen tai muuten mukava katunäkymä.

Musta tämä siltarykelmä on niin parasta! Tosin, ekaa kertaa kun ylimmälle rampille eksyin aiheutti aika karmivia tunteita...


Kovin vähässä on ollu Inspis Fotoon osallistuja, nyt kaikki kipin kapin osallsitumaan! :)

keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Lauran korttihaaste #5.

Törmäsin viikonloppuna (mulle) uuteen haasteblogiin, jota emännöi Laura. Maanantaina ilmestyi uusi haaste: Helppo joulukortti.

Jeij! Vaikka mä yritän taistella kaikkea jouluista vastaan vähintään marraskuun puoleenväliin saakka, tartuin tähän haasteeseen. Löysin jokin aika sitten Pämpän blogista mukavannäköisen korttimallin. Sitä päätin kokeilla, vähän muokattuna tosin ja haasteeseen mukaan!


Mä oon teheny monena vuonna itte joulukortit kaikille sukulaisille ja ystäville. Mutta oon sen verran laiska, että mallin täytyy olla tosi yksinkertainen. En viitsi tehdä monia erilaisia, vaan kaikki saavat samanlaisen. Korttien kohtalo joulun jälkeen on varmasti monessa paikassa mappi ö. Siksi en halua laittaa myöskään omaisuutta kortteihin. Ihailen kyllä monien blogeista, miten ihmiset jaksaa tehdä niin paljon erilaisia. Hatun nosto!


Tälläiset kortit taitaa meiltä tänä vuonna lähteä. Vihreä korttipohja, punaisen pahvin reunoja ressattu, piirretty valkoinen kehys. Fiskarsin ympyräleikkurilla 2 palloa, joista toinen kohotettu. Pallot on tapetinpalasta, laitoin niihin myös vähäsen kimalletta vaikka ne ei kuvissa näy. Sinellistä tekstit (en muuten oo ennen käyttäny valmiita toivotuksia, mutta olipa nopeeta!) ja nuo "ripustusnauhat" (jotka meni ihan vinohon...). Nopeaa ja helppoa.

Ja lopuksi huippu-uutinen! Lauralla oli käynnissä DT-haku, ja mä pääsin marraskuun ajaksi mukaan!!!! Ihan mahtavaa!!! Hassua, vaikka oon (omasta mielestäni enemmän) skräppääjä, mun eka DT-pesti on korttihaasteeseen! :)

maanantai 17. lokakuuta 2011

Minä.

Tämän sivun toteutus lähti liikkeelle skräpistämisestä. Olin aiemmin nähnyt Paperiliittimen Riikan tekevän ihanan sivun ja silloin ajattelin skräpistää.

Sivua tein stadissa, kotona olin tulostanut kuvat valmiiksi.


Tämän sivun kirjainpelastaja oli Riikka, jolta sain nuo ihanat keltaiset kirjaimet! Tykkään niistä niin! Kiitos!!!


Koristeiksi vähän kukkaisa, haaraniittejä sekä puolihelmiä. Lisäksi (pakolliset) ompelukset (kerran koneet oli käytössä)!

Vähän näkyy salama tuossa yhdessä kuvassa, mutta ei anneta sen häiritä.


Ensin ajattelin laittaa vielä maaliroiskeita, mutta jätin ne tällä kertaa välistä.

Täältä löydät etsintäkuulutuksia! :)

Etsintäkuulutus.

Nyt on iskenyt skräppäys käärpäänen, nimittäin "mun" koululaisille. Oon töissä mm. koululaisten iltapäiväkerhossa, joka on suunnattu 1. ja 2. luokkalaisille.

Päätimme aloittaa lasten (26kpl) kanssa projektin. Vuoden aikana skräpätään jokaiselle oma minialbumi. Materiaalia on toki firman puolesta käytettävissä, mutta aika rajallisesti.

Niimpä ajattelin kysäistä. Tiedän, että monella on ollut siivousprojekteja käynnissä. Onko nurkkiisi kerääntynyt kenties sellaisia tarvikkeita, joita et itse käytä? Haluaisitko lahjoittaa niitä tähän projektiin?

Oon menossa Askartelu Pirtti tapahtumaan, sinne voi tuoda. Asun Tampereella, voin hakea jostain tai vahtoehtoisesti voi myös postittaa.

Ihan kaikki käy, kaikki pienetkin kuviopaperin palaset. Lapset on jo ihan täpinöissään ja niin minäkin!


Kaivelin jo omia laatikoitani, kyllähän sieltäkin jaettavaa löytyi...

EDIT. Maikko on luvannut tuoda (jonkin verran) tavaraa, jos joku helsinkiläisistä haluaa lähteä mukaan jakamaan. Katso kommenteista lisätietoja. :)

sunnuntai 16. lokakuuta 2011

063: Etsi sydän

Oletko nähnyt jonkin asian muistuttavan muodoltaan sydäntä? Kuvaa tällaisia asioita ja jos oikein innostut, jatka näiden "sydänten" kuvaamista vielä myöhemminkin!

Vihdoin mun takissa on (taas) heijastin!


Ps. Joko oot huomannu etsintäkuulutuksen? :P

lauantai 15. lokakuuta 2011

Sirpaleina.

Skräppäyksen avulla voi parhaimillaan käsitellä vaikeita ja kipeitä asioita. Työstää kokemaansa ja näkemäänsä. Tämä leiska on erittäin henkilökohtainen, muillekin kuin mulle. 

Ensin "kirjoitin" otsikoksi unelma sirpaleina, mutta journalingin jälkeen se ei kuulostanutkaan enää hyvältä, joten vaihdoin sen.


Craclella käsittelin kuvan. Siitä tuli tosi "rakainen" ja sopii siis aiheeseen vallan mainiosti. Oon nyt käyttäny kaksi kertaa tuota craklea kuvaan, ensimmäisen ja viimeisen kerran. Oli meinaan ihan hillitön homma! Ja se haju- ihan kamala!

Jätin kuvan kuivumaan yöksi, kuva oli menny molemmista reunoista kippuralle ja todennäköisesti tuon vuoksi krakleeraus näyttää tältä.


Jossain mielenhäiriössä käytin tähän noita ihania pieniä kukkasia (mutta sitäkin paksumpia, vievät siis kansiossa paljon tilaa...).


Vähän ompelukonetta peliin ja siinä se on.


Pahoittelen suttauksia.

torstai 13. lokakuuta 2011

P*skis #112

Nyt P*skiksen tuotoksissa piti käyttää kakkupaperia!

Kannattaako enää sanoa taas? Mutta synttärikorttihan tästä valmistui (tosin, ei kerkiä kyllä mitenkää aijoos perille, joten kirjoitinkin jo sisäpuolelle, että myöhästyneet onnittelut...

Taas on käytetty 3D-tarrapalasia, nillä kun saa kivasti ilmettä korttiin. Ja vähän pearl makeria, ja (näin märkinä) nuo helmet näyttää vielä hyvälle! Onnistuiskohan tälläkertaa?


Oon joskus Annalta bongannu nuo heiluvat silimät, kauan on pitäny kokeilla mutta täällä ne vihdoin ovat!

Ja lopuksi koko kortti. Kakkupaperitkin taitaa löytyä, jos oikeen kovasti tiiraaloo ;) Tuota dymon pilippuamista on kans pitäny jo tovin kokeella... Tuo journaling lappunen on stanssattu Riikalta. Voitin joskus Inspiksestä viikon haasteen, jossa tuli sellaisia papereita, joita ei ehkä tulis käytettyä, mutta tähän se näyttää sopivan. Muuten matskut onki sitte silippuloorasta. Kuva saatu elinarskulta.


Mistä muuten ostatte niitä herkullisen värisiä pieniä (ja vähän suurempiakin) kakkupapereita? Oon nähäny blogeissa ainakin oranssia, keltaista ja turkoosia. Mutta en löydä itte sellaisia!?!? Voisko joku vähän vinkata?

Edit. Käys kurkkaamassa etsintäkuulutus :)

keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Amalian haaste #2.

Lokakuun haasteena on käyttää väriä, joita yleensä ei käytä... Tuumasta toimeen... väreinä siis musta ja valkoinen! (vai onko ne edes värejä? :P)


Tuossa journaling lappusessa oli vähän punaista, niimpä ajattelin lisätä myös toisen punaisen yksityiskohdan.


Varsinainen journaling on piilossa kuvan takana, mutta blurrasin myös tuohon lappuseen kirjoitetun samoin kuin otsikkoa. Pahoittelut. Ylmmästä pikkukuvasta näkee vähän millainen otsikko tällä on.


Vaikka en näitä värejä käytä kuin harvoin (mustaa vielä harvemmin), niin tästä tuli jotenkin seesteisen kaunis kokonaisuus, vai mitä mieltä ootte? Melkein voisin kokeilla jotain muutakin mustavalkoista leiskaa tämän innoittamana!

maanantai 10. lokakuuta 2011

Viherpaukalo.

Myös tämän sivun sain tehtyä stadin skräppäystapaamisessa. Onneksi siellä on ompelukoneet, niin saa edes joskus oikeita ompeleita sivuun (kun on laiska eikä jaksa kaivaa konetta kaapista...)!


Joskus aikoja sitten oon nähny jossain jonkun ompelevan kaukat tuollain kaksinkerroin sivuun. Se on jääny mieleen ja sitä oon jo kauan halunnu kokeilla. Nuo kukkaset on jostain ekoista Tiimarin skräppitavara ostoksista ja oon säästelly niitä ompelukokeilua varten.


Journaling on kirjoitettu pitkästä aikaa kaunolla. Siihen täytyyki nykyisin keskittyä ettei tuu virheitä. Sen verran harvoin tulee kaunoa käytettyä...


Alas tein tuollaisen boordihässäkän. Inspiraatiota sain Riikan sivusta. Tuo ympyrä ketju on Suskilta, kiitos (ja jos en ennemmin oo älynny kiittää, niin kiitos järjestelyistä!!")! Ja Riikalta oon lainannu yhtä fiskarsin "bordileikkuria". Kiitos Riikka!

Ja kuten taisin aiemmin mainita, kaikki kirjaimet jäi kotiin. Nämä on kuitenkin omista varastoista, kotona liimattuja.

Tässä se on kokonaisuudessaan. Elämäni eka letter. Aluksi tuntui siltä, että ylä- ja alaosa on ihan eri maailmoista. Mutta näin muutaman päivänä jälkeen, tämä on alkanut miellyttää enemmän omaa silmää (kuten myös se Vaasanlaiva- leiska).

sunnuntai 9. lokakuuta 2011

180: Salaisuus

Uskallatko skräpätä salaisuuden? Jos ne kaikkein henkilökohtaisimmat salaisuudet haluaa pitää omana tietonaan, skräppää jostakin pienemmästä salaisuudesta - muistele vaikka omia lapsuuden salaisuuksia!

Tästä salaisuudesta tuli aika henkilökohtainen, siksi blurrasin journalingin. Sivu on pitkästä aikaa koossa 6"x12". Se on itseasiassa musta aika hankala koko käyttää! 


Tätä kakkupaperia oon käyttäny jo aikoja sitten sabluunana tässä sivussa. Käyttökelpoisia juttujahan ei parane heittää pois, niimpä tämä pääsi itsekkin vihdoin sivuun. (ei raaskinu heittää ylimenevääkään pois, joten pieni pala toiseen reunaan...)


Tässä kokonaisuus. Ei ollenkaan hyvä. Ei miellytä sitten yhtään silmää. Se jokin puuttuu, mutta mikä?
Ajattelin tällä kuitenkin osallistua Inspiksen haasteeseen.


Lauantaina kulutin päivääni leikkelemällä erilaisia journaling-lappusia. Osa on täältä ja osa Anskin ihanasta setistä.

062: Lavastettu

Usein valokuvat ovat pienen lavastamisen tuotoksia. Joskus on tarpeen saada kuva itsestä, joskus taas koko porukasta. Lavasta jokin kuvaustilanne, kuva saa näyttää ns. tehdyltä kuvalta.

Tässä "hieman" lavastetaan... kohde on vielä hyvin vapaissa tunnelmissa...
Reppana ei vielä aavista tulevaa...


Ja tässä lavastuksen lopputulos!


Mainittakoon vielä, että tuo kaunokainen sai lopuksi leikkiä tennispallolla (ei taida tietää parempaa lelua)!