sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Tri shutter card- ohje suomeksi

1.Leikkaa 12” tuumaisesta pahvista 14cmx30cm pala. Tämän kokoinen kortti, mahtuu tavalliseen kirjekuoreen.
2. Aseta kortti paperileikkurin päälle (vaihda nuuttausterä). Taitokset tulee kohtiin 5cm, 10cm, 20cm ja 25cm.3. Seuraavaksi leikataan korttiin viillot. Laita kortti pystyyn ja leikkaa molemmista reunoista 3,8cm:n päästä ensimmäisen taitoksen kohdasta viimeisen taitoksen kohtaan saakka.
4.Sitten taitellaan kortti. Huolehdi, että taitokset ovat suoria, apuna voi käyttää esim. viivoitinta.

Korttipohja on nyt valmis. Seuraavaksi leikataan kuviopapereista sopivankokoiset palat.

Itse olen tehnyt pahvista oikeankokoiset sabluunat. Niitä pitkin piirrän ja lopuksi leikkaan sopivankokoiset palat irti. Säästyy aikaa, kun ei aina tarvitse alkaa mittailemaan.

5. Leikkaa tämän kokoisia paloja 2. Huomaathan, että sabluunaa täytyy kääntää piirtäessä, mikäli paperin kuvio sitä vaatii. Palat tulevat korttiin vastakkain.6. Näitä paloja tarvitaan 1.


7. Näitä paloja 2.


8. Pieniä paljoja tarvitaan 4.


9. Tässä vaiheessa voit kokeilla asetella paperit kortin päälle. Jos johonkin kohtaan sinusta jää liian pienet välit, pienennä kuviopapereita.

Seuraavaksi kannattaa laittaa teipit valmiiksi kuviopapereihin.


Ja mustettaa reunat.


Nyt sinulla on kaikki osat valmiina.


Vielä ei kannata teipata paloja paikoilleen, vaan miettiä mitä koristeita laittaa ja minne.

10. Kun koristeet on laitettu paikoilleen voi paperit teipata korttipohjaan kiinni ja kortti on valmis.Otan mielelläni vastaan ohjeen parannusehdotuksia, joten kerrothan mikäli ohjeen mukaan on vaikea askarrella.

Materiaalit:

4 heures 37 
9 allee des ateliers #02
4 rue des pouces verts #08
haaraniititm kohoteippi, ricrac nauha, napit, valkoinen kukka, kakkupaperi

muualta
Kitty-leima, keltainen kukka, violetti maali, sydän neula, kukkaleimasin, tarinointilappu, musteet

lauantai 28. heinäkuuta 2012

Minä.

Skissedillalla on kesähaaste meneillään vielä hetkisen. Alkuviikosta ahersin leiskaa, jolla aion mukaan. Tosin, paljon kauemmin kuvaaminen ja koneelle siirto kesti kuin koko leiskan teko! ;)

Mulla on ollu nuo valokuvat alkuvuodesta lähtien. Tarrakuviakin on vaikka muille jakaa. Joten vihdoin osa kuvista pääsi käyttöön. En ookkaa tainnu aikaisemmin tehdä leiskaa, jossa olis monta samaa kuvaa.

Sivuun käytin gessoa, mistejä ja maalia. Hauskaa oli! Ennen kuvien laittoa (joista kaks on muuten kohotettu) vielä surautukset ompelukoneella.


Tarinointilappu sai osaksensa myös musteita...


Olipas mukava taas tehdä letter-kokoisena! :)

torstai 26. heinäkuuta 2012

Lauran korttihaaste #45.

Lauran korttihaasteen tämänviikkoinen haaste kuului näin: Valitse yksi. Kolmesta vaihtoehdosta valitsin kuviolävistäjän.

Pinterestissä on ollut yksi (tai aika montakin) kiva kortti. Apinoin sitä ja tällä osallistun haasteeseen.  


Alimmainen boordi olis saanut olla yksvärinen, mutta muuten ihan jees. Vai?

sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

P*skis #148

Tämän kertaisen P*skiksen haasteen on ideoinut ninarsku. Ja homman nimi on: ei kuviopaperia! O-ou.

No, pitkän aikaa tuumailtuani ja vierailtuani Pammun blogissa, päätin kokeilla.

Käytin uutta violettia maalia, jota vihdoin sain hankittua! Taitaa joku violetti kausi pukata päälle (ei pelkoa, ei se oranssia syrjäytä ;) )


Ensin siis teippailin teipit korttipohjaan kiinni, ja sitten vain maalailemaan! Ei ollu ihan kunnolla teipit, kun pääsi tulemaan pieniä huteja, mutta antaa mennä! Vähän teippi kyllä rikkoi korttipohjaakin.

Sitten vähän leimakuvan väritystä (oon edelleen aika kehno siinä), teippiä, onnitteluja ja koristusta. Näillä eväillä on tämä kortti saatu aikaiseksi.


perjantai 20. heinäkuuta 2012

Valmistuneelle.

Kesän alussa oli tarvetta miehiselle valmistujaiskortille. Tietenkin tämä tehtiin (taas) ihan viime tingassa. Kuvista näkee ku liimakin on vielä märkää, mutta onneksi matka oli pitkä ja kortti kerkes kuivua ennen kuin saaja sai sen. :)

Kohottelin paperia 3D-tarrapaloilla, ressasin paperin reunoja mun uudella ressaajalla (K I I T O S, R!!!).


Riku valitsi väritettävälle kuvalle värit ja minä värittelin (oon kyllä edelleen ihan onneton värittäjä). Lisäksi kaikenlaista "sälää"...


Ja valmista tuli!


Materiaalilista


4 heures 38
-3 place Gutenberg #02
-vihreä ruudullinen paperi

-ricrac nauha, haaraniiti, vihreä lappu, ympyrä, napit, 3D tarra

Muualta: ressaaja, ruskea kartonki, leimakuva, numero

lauantai 14. heinäkuuta 2012

Kesä

Loma on alkanu, mutta missä on kunnon kesä? Onhan siitä vilauksia näkynyt, mutta tule tänne! 

Tein alkukesästä sivunkin. Kuvaksi valitsin vapaana kasvavia lemmikkejä. Ne on vain niin ihania.


Kirjoimet stanssasin softiksesta, ään pilkut on haaraniittejä. Ja tietty yks punainen haaraniitti mukaan. Ne tosin alkaa uhkaavasti loppua, täytyyköhän alkaa hilloamaan? ;)


Myös ompelukoneen kaivoin pitkästä aikaa esille ja hurauttelin menemään.


Materiaali lista


4 heures 38
-4 rue des pouces verts #04
-Eiffel Avenue #09

-Haaraniitit, jounaling lappu, kakkupaperi (sabluunana), muste

Muualta: Sydän haaraniitti, aakkoset, kuvioleikkuri, ompelukone- ja lanka, glimmer mist, ressaajasunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Äiti & tytär

Meillä on ollut nyt vajaa kaksi vuotta Canonin valokuvatulostin. Ostin silloin aluksi glossy photo paperia A4 kokoisena, tietenkin sellaisen jättimäisen paketin. No, ihan hyvää jälkeä siihen on tulostanut, mutta kaikki kuvat on pitäny leikata saksilla, sillä väri mureni mikäli leikkasi leikkurilla. Vihdoin tuo paperi loppui (on mulla toki ollut 10x15 papereitakin) ja päätin ostaa kokeiluun matta paperia. 

Ensin meni vähän ihmetellessä, kumpi puoli on oikea ja kumpi nurja. Tulostin kirkasvärisiä kuvia ja näytti hyvälle, sitten tulostin tämän sivun kuvan. Ihan samalla tavalla käsittelin kuvan kuin tähänkin saakka. Ja voi surku. Tuli tosi tumma, eikä ollenkaan niin hyvä. No, en jaksanut ruveta säätämään, mutta täytyy jatkossa muistaa käsitellä erilailla tälle paperille tulostaessa.


Ostin tuon ihanan sydänpaperin IS12:sta, oon odotellu sitä täydellistä kuvaa tähän. No, ei ihan täydellinen, mutta kelpaa! :) Pilven stanssasin foamista. Mitäs muutakaan kuin haaraniittejä kyytipojaksi!


Ostikkoon noita ihania kirjaimia, jotka ei ikävä kyllä oo ikinä meinannu pysyä kiinni. Tällä kertaa vetäisin menemään ompelukoneella!

Sydän haaraniitti on glossytetty ja päälle laitettu irtosamettia. Lisäksi vähän puolihelmiä. Kakkupaperi on värjätty glimmer glamilla. Mihin te ootte käyttäny kyseistä ainetta?


ps. Takana viikko leirielämää viettäen (töitä), mutta nyt alkoi L O M A!!! Yes!

sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Kasvupyrähdys.

Oon jo vuoden päivät säännöllisen epäsäännöllisesti seurannu Skissedillan haasteblogia. Vielä kertaakaan en oo uskaltautunu mukaan, mutta nyt havaittuani muitakin suomalaisia siellä, päätin kokeilla. :)

Tämä työ on haasteeseen #169, varsin mukavan näköinen luonnos!


Kuvan alle laitoin gessoa, sen kuivuttua sumuttelin vihreää ja keltaista. Kirjaimet on stanssattu ihanan ystävän stanssilla. :) Kiitti!


Leimasin nuo xoxo:t, vähän tekstiä, perhosia ja puolihelmiä...


Ja valmista tuli.